
Jitske van Buuren (1996)
Ik ben Jitske van Buuren, geboren en getogen in Borne (Overijssel).
Op jonge leeftijd ben ik met muzieklessen begonnen en al snel met cello les. Na de middelbare school wilde ik graag iets met mijn muziek voor mensen kunnen betekenen en zo kwam ik uit bij de opleiding tot muziektherapeut.
Tijdens mijn school -en studietijd heb ik veel nevenactiviteiten in de muziek (m.n. cello) gedaan zoals concoursen, optredens, opnames, orkesten en ensembles.
In 2020 ben ik als muziektherapeut afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede, met mijn scriptie ‘‘ik ben net als jij, maar dan anders’’ over onbegrepen gedrag.
(Onbegrepen) gedrag heeft mij altijd geïnteresseerd; ieder mens heeft / kent dezelfde emoties en behoeftes, is hetzelfde, maar toch is (lijkt) iedereen zo anders. Het fascineert mij hoe gedachten, gevoelens en gedrag samenwerken en hoe diverse wisselwerkingen zo veel (verschillende gedragingen) kunnen oproepen.
Ik vind het een leuke uitdaging om gedrag ‘uit te pluizen’, te zoeken naar de kern, om zo met cliënt en omgeving te kijken wat we kunnen doen voor een prettigere leefsfeer. Nauwkeurige observatie (hoe komen prikkels binnen en hoe wordt hierop gereageerd) is hierbij van belang. Het is ontzettend leuk om hierbij met muziek te ‘spelen’ en muziek therapeutisch in te kunnen zetten!
Na de studie ben ik direct als muziektherapeut aan de slag gegaan in de verpleging - verzorging -en thuiszorg met o.a. dementerenden, gerontopsychiatrie, somatiek, revalidatie en huntington. Tijdens -en na de opleiding kwam Stichting Papageno (voor kinderen / jongeren met autisme) vaak voorbij, en dit bleef mij aanspreken. De start van de samenwerking met Stichting Papageno motiveerde mij mijn eigen bedrijf op te zetten in januari 2022. Momenteel ben ik dan ook als zzp’er aan het werk, en in dienst bij Noorderbreedte (Friesland).
Wat je van mij kan verwachten:
Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. Ik werk secuur, serieus, betrouwbaar, gedreven, doortastend, met aandacht en humor.
Muziektherapie op maat, waarbij aangesloten wordt bij de mogelijkheden en behoeftes van de cliënt. Dit maakt (in combinatie met het gebruik van muziek, het ervaringsgerichte aspect én het vaak ‘spelenderwijs’ gericht leren) dat mijn therapie vaak snel als laagdrempelig wordt ervaren.